Udsættelse for PCB kan bl.a. medføre øget risiko for kræft, skader på nervesystem, lever og fostre, svækkelse af immunforsvar og fertilitet samt hormonelle forstyrrelser.
Den største anvendelse af PCB i Danmark har været som blødgører i elastiske fuger, som limforsegling i termoruder samt som olie til kondensatorer og transformatorer. PCB kan med tiden sprede sig fra de oprindelige produkter til omgivelserne fx til beton eller karme langs PCB-holdige vinduesfuger. Der kan også ske en langsom afgivelse til luften.
Hvorfor screene for PCB
PCB er kategoriseret som et miljøfarligt stof (Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 923 af 28. september 2005). Forholdsregler vedrørende registrering, affaldssortering mv. skal tages ved arbejde med samt bortskaffelse af PCB-holdigt affald (Arbejdstilsynet interne instruks nr. 19/2007 og Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1634, 13. december 2006 om affald). Desuden kan det kommunale miljøtilsyn kræve, at der foretages en nærmere kortlægning af PCB-forekomst i bygninger, der skal renoveres eller nedrives. Sundhedsstyrelsen anbefaler aktion i forhold til PCB i bygninger ud fra aktionsniveauer for PCB i indeluft.